Gisteren had ik de eer om door het AD geinterviewd te worden over de mogelijkheden van scheiding als je dementerend bent of een dementerende partner hebt. Uit de reacties op het artikel blijkt dat de meningen en gevoelens hierover uit elkaar lopen. In mediation, of de gesprekken die partners via Money Talks bij ons kunnen voeren tijdens hun relatie zou je samen over dit soort onderwerpen kunnen spreken en kunnen vastleggen hoe je hier met elkaar zou willen omgaan. Ook het grotere systeem van bijvoorbeeld de kinderen kunnen hierbij betrokken worden. Zo komt niemand voor een verassing te staan en is er duidelijkheid voor de kinderen en familie wat de betrokkenen zelf belangrijk vinden of vonden.

Dit is ook een goed moment om andere onderwerpen te bespreken die opgenomen zouden kunnen worden in je levenstestament, testament. Of het kan zijn dat je dit toch als een goede gelegenheid ziet om huwelijkse voorwaarden over een te komen, of te wijzigen of de kinderen al schenkingen te gaan doen. Bij Moneytalks geloven we in het belang van het aangaan van het gesprek, ook over onderwerpen die we wellicht op het eerste gezicht liever willen vermijden.

https://www.ad.nl/binnenland/ook-in-nederland-mag-je-scheiden-van-je-partner-met-dementie-maar-denk-aan-normen-waarden-en-respect~a7764bec/?cb=ebd994b943d8d0f176bcf77e32a29fbf&auth_rd=1