Mediation & Recht

Voor Mr. Boomsma-Shriber staat de mens centraal in al haar activiteiten als advocaat en mediator. Het vertrekpunt is altijd oprechte belangstelling voor de situatie van de cliënt en andere betrokkenen. Als advocaat met de specialisaties personen-, familie- en erfrecht zet zij haar kennis, ervaring, deskundigheid en creativiteit in om tot de best passende juridische oplossingen voor u te komen.

Respectvol en positief

Mediation is ook een effectieve manier om samen met andere partijen afspraken te maken of een conflict op te lossen. Als mediator is Mr. Boomsma-Shriber altijd neutraal. Zij informeert en behartigt de belangen van alle betrokken partijen. Naast praktische zaken, heeft zij ook oog voor emoties en andere gevoeligheden. Door betrokkenen te helpen elkaar weer te begrijpen, is het mogelijk om conflicten vanuit een volwassen perspectief te benaderen. Op die manier kunnen partijen zaken op een respectvolle en positieve manier oplossen en weer met vertrouwen naar de toekomst kijken.

Mediationopleiding

Mr. Boomsma-Shriber combineert haar expertise als mediator met uitgebreide juridische kennis van familie- en erfrecht. Zij volgde diverse opleidingen van de vFAS, waaronder de Juridische Opleiding Familierecht. Verder rondde zij de vFAS-Mediationopleiding succesvol af. Naast scheidingsmediator is Mr. Boomsma-Shriber gecertificeerd nalatenschapsmediator en staat zij ingeschreven in het register van de Stichting Nalatenschapsmediation. Bovendien is zij geaccrediteerd online mediator en aangesloten bij de Vereniging van Online Mediators. Mr. Boomsma-Shriber is aangesloten bij het Mediation bureau van de Rechtbank.

Online mediation

Mr. Boomsma-Shriber heeft jarenlange ervaring met online mediations via Skype. Ook in bijzondere omstandigheden, zoals COVID-19, waarbij sociale contacten beperkt blijven en veel mensen thuiswerken, kan zij u online persoonlijk en deskundig begeleiden. Deze vorm van mediation is bovendien zeer efficiënt en flexibel. Mr. Boomsma-Shriber is lid van de Vereniging van Online Mediators (VOM).

De menselijke kant

Naast haar mediationopleidingen volgde Mr. Boomsma-Shriber de Level I en II trajecten van de Gottman-methode voor relatietherapie. Verder is zij Stiefoudercoach. Door de combinatie van haar deskundigheid en ervaring biedt Mr. Boomsma-Shriber u complete ondersteuning met ruime aandacht voor de menselijke kant van de zaak. Haar werkgebied gaat verder dan ondersteuning bij een scheiding of andere familiekwesties. Ook bij uitdagingen na een scheiding, zoals een samengesteld gezin of het inrichten van een nieuwe relatie, biedt Mr. Boomsma persoonlijke ondersteuning. Bijvoorbeeld met het opstellen van huwelijkse voorwaarden of het vastleggen van financiële afspraken binnen een huwelijk.

Sociale rechtshulp

Mr. Boomsma-Shriber gelooft dat iedereen recht heeft op een kans om familierechtelijke kwesties in goed overleg op te lossen. Daarom werkt zij als mediator ook op basis van toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval krijgen mensen een eigen bijdrage opgelegd die afhangt van het verzamelinkomen. Na toewijzing van de toevoeging krijgen cliënten ook korting op de griffiekosten. Verder is het belangrijk te weten dat veel rechtsbijstandverzekeringen de kosten van mediation via een gecertificeerde mediator vergoeden. Op die manier kunnen mensen via ons kantoor tegen lagere kosten scheiden of een andere passende oplossing voor problemen vinden.

Heeft u vragen over mediation & recht? Neemt u contact op met mr. Boomsma-Shriber voor informatie en advies.