Erfrecht: actueler dan ooit

Steeds meer mensen krijgen met het erfrecht te maken. Vanaf maart volg ik daarom de nieuwe specialisatieopleiding Erfrecht die de vFAS als pilot start.

In mijn praktijk zie ik de ontwikkeling met eigen ogen: steeds meer mensen krijgen een erfenis toebedeeld. Met alle gevolgen van dien. Want als privépersoon krijg je in zo’n situatie met het erfrecht te maken. En dat terwijl de emoties vaak hoog oplopen. Familieleden komen elkaar onder ogen, noodgedwongen en soms na jaren geen contact met elkaar te hebben gehad. Oud zeer wordt onderhuids aangeraakt, terwijl juridische taferelen aan de oppervlakte een rol spelen. Mensen zoeken daarbij makkelijk zelf juridische informatie op internet op, en zijn daardoor mondiger. Wat in de praktijk tot nog meer emotionele situaties kan leiden.

Omgaan met emoties
Juist omdat bij het erfrecht zoveel meer komt kijken dan alleen het juridische aspect, heb ik hier veel affiniteit mee. Erfrecht vraagt om zorgvuldig handelen, om het omgaan met emoties. Het erfrecht hoort voor mij ook onlosmakelijk bij het personen- en familierecht. Op deze gebieden heb ik als lid-scheidingsmediator bij de vFAS al de beste specialisatieopleidingen gevolgd. Nu de vFAS een specialisatieopleiding Erfrecht start, is het voor mij een logische stap dat ik ook deze opleiding ga volgen.

Specialisatieopleiding Erfrecht
In maart start ik met deze eenjarige specialisatieopleiding, die voor de vFAS een pilot is. Ik ben ontzettend blij dat ik tot het gezelschap behoor dat als eerste deze verdiepende opleiding volgt. Het verstevigt mijn basis als allround personen- en familierechtadvocaat. En omdat al deze vakgebieden zo nauw met elkaar verbonden zijn, kan ik mijn cliënten nog beter ondersteunen. Als advocaat én als mediator. Want juist in omstandigheden waarin de spanning hoog oploopt, vergeten mensen soms dat ze ook later nog met elkaar door een deur willen.